Katter och hundar

Katter och hundar är de vanligaste husdjuren och vissa älskar den ena av dem och en del älskar båda två. Det sägs ju att hund och katt inte kan vara vänner men det är inte något vi håller med om för vi har sett motsatsen. Vi som har skapat denna sida är både hund- och kattälskare och vi vill ge er andra som också älskar dessa djur en sida där ni kan lära er allt och lite till om både katter och hundar. Vi hälsar er härmed välkomna till denna sida som kommer göra er fulla av information om både katter och hundar, både från förr och nutid. För visst har synen på dessa två djurarter ändrats med årens gång. Ni är välkomna att följa med oss på en resa genom kattens och hundens värld både genom olika tider och genom olika kulturer. Följ med oss här!

På denna sida kommer ni hitta information om både kattens historia och hundens historia. Är det så att katter härstammar från Egypten som så många påstår? Nej, egentligen tros alla katter komma från en grupp afrikanska katter och den äldsta kattgraven återfanns rentav på Cypern och är troligtvis 9 500 år gammal. Hunden sägs vara en av människornas äldsta följeslagare och kallas ofta för människans bästa vän. Det har hittats fossiler av hundlevande djur som tros vara från år 30 000 före Kristus. Säkra fynd är bevisade från år 7 500 före Kristus. Som ni ser har både katter och hundar funnits vid människans sida i olika delar av världen under flera tusentals år och det kan vi katt- och hundälskare förstå. På denna hemsida kommer du hitta mycket mer information om både katternas och hundarnas historia ända fram till nutid. Det vi har nämnt hittills har bara varit en försmak på vad ni kommer kunna läsa i våra olika artiklar.

Människors syn på hundar och katter i olika kulturer

Runtom i världen ser man på dessa djur på olika sätt och använder dem till olika saker. Det som vi här i Sverige ser som sällskapsdjur kan fungera som mycket annat i andra delar av världen. Hundar kan ju som ni säkert vet användas som bland annat vakthundar eller jakthundar men de kan givetvis också vara endast sällskapshundar eller varför inte utställningshundar? Katter används också till utställning ibland och många gånger som sällskapsdjur. Vill du veta mer om vad hundar och katter ses som i olika delar av världen och i olika kulturer borde du kolla runt på vår hemsida och lära dig allt du behöver veta och lite till. Kanske hjälper vi dig att få svar på varför katter förknippas med häxor eller varför de ansågs som heliga i Egypten? Det enda du behöver göra är att klicka dig vidare här på sidan och förhoppningsvis hitta du det du söker.

Skillnaden på hund och katt

Vad innebär det då att ha hund eller katt och vilka skillnader finns det mellan de två? Detta är också sådant som du kommer kunna läsa om här hos oss. Vi vet väl alla det vanliga som att hundar behöver ut och rastas medan katter går på lådan men vad för andra skillnader finns det och vilket av dessa två husdjur passar bäst för dig? Det är frågor som vi vill försöka hjälpa dig att hitta svaren på. Vi kommer också ta en titt på olika raser inom både katter och hundar och vilken användning de passar bäst till. Om du tar del av all information här kommer du bli expert på både hundar och katter och du behöver aldrig stå utan svar när någon frågar dig om något rörande dessa två husdjur. Vi vill ge dig det bästa av dessa två djurs världar på ett och samma ställe.

Sammanfattning

Den här sidan kan sammanfattas så enkelt som att det är en hemsida dedikerad till människans två favorithusdjur; hund och katt. Vi är ett gäng kattälskare och hundälskare som vill göra det enkelt för våra likasinnade genom att skapa en sida dedikerad till båda djuren på en och samma gång. Det finns många hemsidor om katter och många hemsidor om hundar men få om båda två samtidigt. Hos oss kan du alltid lita på att våra texter är skrivna av erfarna skribenter som även de älskar katter och hundar. All information på denna hemsida består av 100 % fakta och även 100 % kärlek. Ta dig tid och titta runt på alla våra artiklar inom de olika kategorierna och lär dig det du vill lära dig om hundar eller katter eller varför inte om båda delar? Ha en trevlig lässtund och än en gång, hjärtligt välkommen hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *